Tasarımı Kaydet  Kapat

GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI

Güvenlik, olumsuz durumlar yaşanmadan önce gerekli tüm tedbirlerin alınması esasına dayanır. Güvenlik danışmanlığı ise güvenliği riske atabilecek durumların tespiti ve çözümünü konusunda verilen hizmetleri kapsar.

Günümüz şartlarında; terör, hırsızlık, yangın gibi birçok riski göz önünde bulundurup gerekli tüm önlemleri alarak güvenlik danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Güvenlik ihmale ve hataya yer vermeyen, disiplin ve tedbirle iç içe geçmiş bir kavramdır.

Güvenlik danışmanlığı hizmeti verilirken; kurumların yapısı, bağlı bulunduğu sektör, personel sayısı gibi özel durumlar göz önünde bulundurularak güvenlik açıkları titizlikle analiz edilir. Bu analiz sonucunda, gerekli görülen fiziki ve elektronik tedbirler belirlenir ve buna uygun çözüm önerileri sunulur. Kurumlar yaşayan yapılardır; personel sirkülasyonu, sektör değiştirme ya da yeni bir sektöre yönelim gibi birçok değişkeni barındıran dinamik bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla güvenlik danışmanlığı hizmeti, bu yaşayan kurumların yapısına uygun olarak güncel olmayı gerektirir.




RİSK ANALİZİ

Risk analizi, oluşabilecek riskleri öngörerek gerekli tüm tedbirlerin alınmasıdır. Tüm canlılar, yaşamsal risk faktörüyle iç içe yaşar. İstenmedik durumların yaşanma olasılığını ortadan kaldırmak için risk analizi yaşamsal bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. Risk analizi, oluşabilecek güvenlik zafiyetlerinin tespiti ve tedbiri süreçlerinde yeni teknolojilerden yararlanarak yapılan yoğun bir çalışmanın ürünüdür. Her sektörün dinamikleri farklıdır, dolayısıyla karşılaştıkları riskler de farklılık gösterir. Bu sebeple kişiye - kuruma özel olarak çalışma yapılmalıdır.

Risk analizi beraberinde acil durum yönetim planını da getirir. Acil durum yönetim planı ise spesifik olarak gerçekleşen acil durum anında personellerin kriz yönetimi sürecini kapsar.




ACİL DURUM YÖNETİM PLANI

Acil durum yönetim planı; güvenlik personelinin stres altındaki kalabalığı yönetiminden, mekandan tahliyesine, yangın tüplerinin nerede bulunacağından kalabalığa yapılacak konuşmalara kadar incelikle işlenmiş bir sistemdir. Güvenlik personellerine görev dağılımı yapılırken, her birinin uzman olduğu alanda konumlandırmalar yapılır. Kriz anında kolektif davranışların alt psikolojisi; taklit, tesir altında kalma, kalabalığa ayak uydurma eğilimi gösterir. Bu eğilim, korku ve paniğin yayılması, izdihama sebebiyet verme gibi zarar verici sonuçlar doğurabilir. Bu kolektif hareketi yönetmek ve yönlendirmek belirli bir eğitimden geçmiş olmayı ve bu konuda donanımlı olmayı gerektirir.

Acil durum yönetiminde kalabalık yönetimi yaparken teknolojik imkanlardan da yararlanılır. Sürekli güncellenen kamera sistemlerinin kullanımı, metal dedektörü, duman sensörü, manyetik bariyer gibi güvenliği sağlayacak uygulamalarla güvenliğin en üst düzeyde tutulması amaçlanır.




KALABALIK YÖNETİMİ

Güvenlik açığına izin vermemek için kalabalığı doğru tanımlamak ve müdahale için doğru stratejilerle hareket ederek süreci yönetmek gerekir. Kalabalığı yönetebilmek, insan psikolojisinden anlamayı gerektirir.

Güvenlik sektörü çalışanları; kolektif davranış biçimleri, kolektif hareket etmenin doğurduğu negatif sonuçları, provokasyonu, paniği ve panik türlerini ve tüm bunlara karşı müdahale biçimlerini bilmek ve uygulamakla yükümlüdür. İnisiyatif alabilen, proaktif güvenlik personellerinin olaylar karşısında, öğrenimlerinin sonucunda öngörülü bir şekilde durumu tahlil ederek kalabalık yönetimi konusunda uzmanlaşması gerekmektedir.

A Plus ekibi Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş en büyük etkinliklerin güvenlik danışmanlığını başarıyla gerçekleştirerek bu konuda tecrübe edinmiş ve bu tecrübelerinin sonucu olarak etkinlik güvenliğinde Türkiye’deki en başarılı birkaç güvenlik firmasından biri haline gelmiştir.